Home

Welkom op mijn website.

Laat ik mij even aan u voorstellen.

Mijn naam is Diana Diepmaat, geboren in 1958. Mijn hele leven staat al in het teken van creativiteit. Zowel mijn ouders als mijn vier broers waren en zijn, ieder op zijn/haar eigen vlak, altijd al heel creatief. Het werd ons met de paplepel ingegoten: tekenen, knutselen: we waren altijd bezig

Na eerst een grafische opleiding gevolgd te hebben, ben ik enige jaren werkzaam geweest in het reclamevak.
Tot 1994 heb ik in Amersfoort gewoond om daarna te verhuizen naar Dronten. Hier was de ruimte om een atelier te beginnen en samen met een vriendin workshops in diverse technieken te geven.

In 2001 kwam hier door mijn scheiding een einde aan. Toen het jaar daarop mijn oudste dochter naar de kunstacademie ging wist ik: dat wil ik ook. Het is uiteindelijk de Vrije Academie voor schilderen, “Calliope” in Lelystad geworden, zodat ik ernaast ook nog kon werken. Het was 2003 toen ik begon met schilderen en mijn ervaring met ontwerpen en het werken met diverse materialen kwam goed van pas. In 2006 sloot ik deze opleiding af met een expositie.
Het thema van deze expositie was “Materiaal en experiment” .
Voor dit thema had ik gekozen, omdat ik, behalve het schilderen met acryl, het een uitdaging vond (en vind) om met diverse materialen te experimenteren.

Mijn inspiratie haal ik onder andere uit het werk van Ans Markus en Van Horck.

Begin 2010 ben ik een cursus “dierportretten in pastel” gaan volgen. Zo hoop ik ook een andere doelgroep aan te spreken met mijn werk.

Op dit moment werk ik onder andere met panpastel, softpastelkrijt, pastelpotloden, kleurpotloden, grafietpotloden en acrylverf, waaronder Amsterdam Talens. Heeft u zelf interesse om verf en schildermateriaal te kopen? Kijk dan zeker even op deze link.

Ik wens u veel plezier met het bekijken van mijn website. Vindt u het leuk om een reactie te plaatsen, of heeft u een vraag met betrekking tot mijn werk, dan kunt u deze via mijn e-mail stellen. Ik zal u dan zo spoedig mogelijk antwoorden. Ik hoor graag van u.

Diana Diepmaat.
Volg mij op Facebook

^